آیا من آلزایمر دارم ؟
یکی از رایج ترین سؤالاتی که از یک متخصص مغز و اعصاب پرسیدهمی شود این است که : آیا من آلزایمر دارم؟ دکتر مازیار امامی خواه متخصص مغز و اعصاب در این باره می گوید: اصطلاحی کلی وجود دارد به نام دمانس “dementia “. این اصطلاح به خودی خود یک بیماری نیست بلکه به حالتی گفته می شود که فرد از نظر اعمال عالی مغز مثل حافظه ، تصمیم گیری و زبان دچار مشکل می شود، در حدی که زندگی روزمره وی مختل می شود. وی افزود: بسیاری از بیماری ها می تواند باعث دمانس شود ، اما یکی از شایع ترین دلایل دمانس ، بیماری آلزایمر است.اگر کسی احساس می کند حافظه ، تفکر ، تصمیم گیری اش و زبان اش مشکل دارد ، اما زندگی روزمره او مختل نیست. او دمانس ندارد ، بنابراین آلزایمر ندارد. کسی به یکباره دچار آلزایمر نمی شود. آلزایمر به تدریج به وجود می آید ، بنابراین اگر پزشک به شما می گوید آلزایمر ندارید ، پس برای ماه ها و شاید سالها راحت باشید. با این حال مواردی باید در نظر گرفته شود. با بالا رفتن سن خطر مبتلا شدن به آلزایمر افزایش می یابد. پس اگر افرادی مسن بالای 70 سال ، کم حرف تر ، گوشه گیر ، فراموش کار ، بی دقت، بهانه گیر می شوند ، آنها را نزد متخصص مغز و اعصاب ببرید. این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد :راه کارهایی وجود دارد که سلامت مغز فرد را بالا می برد تا از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کرد شامل این موارد می شود:
- اگر فشار خون بالا یا دیابت دارید ، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. عدم درمان فشار خون و دیابت ، به شما هشدار می دهد که در ابتلا به آلزایمر چندین قدم نزدیک تر هستید.
- مرحله بعدی تغذیه مناسب است. گروه غذاهای گیاهی ،سبزیجات ، میوه و مغزها را به طور جدی تری در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- به طور مرتب ورزش کنید. پیاده روی ، دویدن ، دوچرخه سواری ، شنا و دیگر ورزش ها را در بیشتر روزهای هفته و بیشتر از نیم ساعت انجام دهید .
- مطالعه کنید . هر چقدر مطالعه بیشتری داشته باشید در مغز شما ارتباطات بیشتری شکل می گیرد و این ارتباطات در مغز شما از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کنید همه چیز را بخوانید .داستان ، شعر، مطالب علمی ، اخبار ، جدول ، زبان
- وراثت نیز در ابتلا به آلزایمر نقش مهمی دارد. اگر افرادی در خانواده دچار آلزایمر بوده ، مخصوصا زیر 65 سال ، نیاز است تحت نظر پزشک معالج قرار بگیرید و با انجام دادن تست ها و عکسبرداری نتیجه نهایی مشخص شود . باید بدانیم که آلزایمر 90درصد اوقات ، ژنتیکی نیست .